Lacina šokoval: Udělal jsem chybu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lacina šokoval: Udělal jsem chybu

Luboš Lacina
Luboš Lacina (Aha! – Karel Kopáč, repro TV Prima)

Pirát z D1 Luboš Lacina (41), který letos 22. března vytlačil z dálnice na 24. km ve směru na Prahu řidičku s červenou mazdou, předstoupil včera před středočeský krajský soud. V předsálí i v samotné jednací síni panovala zvláštní atmosféra zdánlivě prostá emocí. Napětí všichni drželi pod pokličkou. Nikdo by neřekl, že se tu sešli lidé, z nichž dva mohli být mrtví a jeden, který to všechno způsobil.

..

Manažer Plzeňského Prazdroje Luboš Lacina obžalovaný z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozí až 12 let vězení, včera vsadil na logické konstrukce, slušnost i přiznání. Byť jen částečné. „Za mnou moc blízko jela auta, odbočil jsem do pravého pruhu, zde jsem mohl udělat chybu,“ připustil u soudu špatný manévr. Popřel, že by ho udělal úmyslně, a odmítl, že by vozy do sebe narazily. Podle něj se řidička lekla a sama z dálnice vyjela.

Oběti nehody Zuzana U. (26) a její spolujezdec Marek S. (29) však trvali na tom, že na ně obžalovaný najel a do jejich vozu dokonce narazil. Poté se jejich auto několikrát převrátilo přes střechu a skončilo v křoví. Řidička uvedla, že při předjíždění kamionu měla na tachometru rychlost kolem 130 km/h. Tehdy ji rychle dojela černá Škoda Superb. V té jel Lacina a troubil a blikal. Jakmile to šlo, zařadila se opět do pravého pruhu. „Pak jel vedle mě, gestikuloval a křičel něco. Periferně jsem viděla, jak se k nám auto rychle blíží,“ popsala chvíli před kolizí.

To potvrdil i její přítel Marek S. „Řidič gestikuloval zdviženým prostředníčkem. Bylo to neslušné gesto. Já reagoval stejně,“ dodal s tím, že přítelkyni řekl, aby na něj nereagovala. „On ale strhl řízení prudkým manévrem na naše auto. Byl velmi rozzuřený,“ dodal. Oba vypověděli, že mají psychické následky. „Řídit nebudu a auto už nikdy nechci,“ řekla ale Zuzana U.

Lacina se oběma před senátem omluvil. „Je mi to líto. Chci vás ujistit, že z mé strany se nejednalo o záměr ublížit vám.“ I když trval na své nevině, stotisícovou škodu už zaplatil.

Jeden ze nalců včera tvrdil, že si Lacina nemusel nárazu všimnout. Druhý však uvedl: „Řidič superbu vybočil velice náhle. Řidička měla na reakci čtyři desetiny sekundy. Pokud by nebylo vybočení škodovky tak razantní, nehoda by se vůbec nemusela stát.“ Rozsudek padne zřejmě v pondělí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.