Sobota - Poslední horký den! Příští týden spadnou teploty až na pouhé 3 °C! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sobota - Poslední horký den! Příští týden spadnou teploty až na pouhé 3 °C!

Dnes si můžeme ještě užít sluníčka. Příští týden bude pěkná kosa.
Dnes si můžeme ještě užít sluníčka. Příští týden bude pěkná kosa. (Aha!: Martin PEKÁREK)

PRAHA – Dnes nás čeká zřejmě poslední opravdu teplý den letošního léta! Má být až 26 °C. Od neděle začnou ale teploty klesat. Nejdříve pozvolna a pak má už být pořádná zima. Hlavně poránu. Navíc má pršet!

„Co srpen nedopeče, září nedovaří,“ říká známá pranostika. A taky že jo! Meteorologové nám servírují jídelníček spíše studený a navíc deštivý. „Ještě dnes bude polojasno s teplotami až 26 °C, ale už večer čekáme od západu Čech přibývání oblačnosti a místy srážky,“ říká meteorolog Pavel Jovanovič.

Už během sobotní noci bude podle něj v Čechách zataženo s deštěm nebo přeháňkami a během zítřka se mraky přesunou i na Moravu. I teploty poklesnou, a to na 23 °C.

„V pondělí očekáváme oblačno na většině území, přeháňky, déšť a ojediněle bouřky,“ dodává Jovanovič. Zatímco přes den zůstanou teploty na 23 °C, brzy poránu bude jen kolem 11 °C, v úterý ještě o stupínek méně.

V druhé půlce týdne se sice vyjasní, ale současně s tím lze očekávat citelný pokles zejména nočních a ranních teplot. Průměrné denní teploty by měly ve čtvrtek a v pátek dosáhnout až 20 °C. K ránu ovšem klesnou zpočátku na 7 až 10 stupňů a později až na pouhé 3 °C!

2.9.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.