Chrti ze Španělska prosí: Zachraňte nás! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Chrti ze Španělska prosí: Zachraňte nás!

Sára čeká ve Španělsku na smrt.
Sára čeká ve Španělsku na smrt.  (chrtivnouzi.cz)

Chrti ze Španělska čekají v tamních útulcích na smrt. Pokud se pro ně nenajde nový páníček, za tři týdny je podle španělských zákonů »uspí«.

Naštěstí pro tyto štíhlé pejsky se o jejich osud zajímá české sdružení Möbius, autor projektu Chrti v nouzi, které pro ně hledá nové domovy v Česku. „Pro chrty se snažíme najít nového páníčka, který s námi podepíše smlouvu,“ říká dobrovolná pracovnice sdružení Tereza Šťastná.

Je totiž vždy nutné zařídit pejskovi převoz, jde zhruba o 4500 korun. Chrti jsou ve Španělsku užíváni jako lovečtí psi a často žijí v otřesných podmínkách. Když selžou nebo zestárnou, jednoduše je jejich majitelé vyhodí na ulici.

Psi tak skončí ve státním zařízení, a pokud se do tří týdnů nenajde nový pán, psy ze zákona zabijí. V jedné takové »stanici smrti« aktuálně na českého páníčka čeká fenka Sára a její čas se krátí... Psi Delgado a Black měli více štěstí, před smrtící injekcí je zachránil právě převoz do Česka. Máte-li zájem poskytnout chrtům ze Španělska domov, informace najdete na chrtivnouzi.cz.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.