Zkolaboval za volantem - Nalili do něj cukrovou vodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zkolaboval za volantem - Nalili do něj cukrovou vodu!

Řidič se po cukrové vodě probral.
Řidič se po cukrové vodě probral. (PČR, reprofoto TV Nova)

Pražští policisté zachránili v pondělí život muži, který zkolaboval za volantem. Řidič nákladního vozu se dostal do diabetického kómatu. Při své šílené jízdě jel všemi pruhy, projížděl škarpou a několikrát naboural i do svodidel. Vždy se však vrátil na silnici a pokračoval v jízdě.

Muži zákona se snažili přimět řidiče, aby zastavil. Ten však nereagoval a řítil se Prahou stále dál. „Ve chvíli, kdy řidič zpomalil, vyběhl jeden z policistů ze služebního vozidla a pokusil se otevřít dveře u spolujezdce. Dveře byly blokovány, proto policista použil obušek, aby rozbil okénko a dostal se do vozidla,“ říká policejní mluvčí Eva Kropáčová.

U sebe měl řidič kartičku diabetika a popis postupu při diabetickém záchvatu. Na otázku, zda je muž diabetik, pouze pokynul hlavou. Jeden z policistů tedy doběhl na nedalekou benzinku, kde požádal obsluhu o cukr, který rozpustil ve vodě. Muži podle postupu na diabetické kartičce podali tento roztok a přivolali lékaře.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.