Bodal lidi na zastávce - Místo 8 let dostal 4! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bodal lidi na zastávce - Místo 8 let dostal 4!

Jiří Miškech
Jiří Miškech (ČTK – Igor Šefr)

Olomoucký vrchní soud snížil trest Jiřímu Miškechovi (74), který loni pobodal na autobusové zastávce ve Střelicích na Brněnsku dva muže a jednu ženu. Důchodce si odsedí čtyři roky, původně ho soud odsoudil k osmi letům.

Muž se v kritický den nejprve ohradil vůči hlučnému chování ženy na zastávce, pak ji uhodil. Do potyčky se vložil její známý, který seniora přitlačil na kamenné schodiště a začal ho rdousit, Miškech muže dvakrát bodl. Stejně zaútočil i na dalšího muže, manžela napadené ženy, který chtěl dvojici od sebe odtrhnout. Ten na místě zemřel. Poté důchodce bodl i jeho manželku. Soud při určování nového trestu přihlédl k věku obžalovaného a jeho dosavadní bezúhonnosti. „Obžalovaný jednal po prvním napadení v úzkosti, sám se cítil ohrožený na vlastním životě, vnímal to tak, že ho brání, nikoliv útočí,“ uvedl mluvčí vrchního soudu Petr Angyalossy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.