Kříženec Traťovák - Vyhodili ho ke kolejím | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kříženec Traťovák - Vyhodili ho ke kolejím

Do útulku přišel s ranami až na kost.
Do útulku přišel s ranami až na kost. (pro Aha! – Útulek Jimlín)

Na kost vyhublý, zbídačený, s podebranými proleženinami až na kost se kříženec německého ovčáka doslova mátožil u železniční tratě v Bečově. Na pokraji života a smrti ho tam v červenci našli místní lidé a odvezli do útulku v Jimlíně u Loun. Tam ho pojmenovali Traťovák.

„Záchrana přišla za pět minut dvanáct. Byl v tak katastrofálním stavu, že další den by už nepřežil,“ řekl Aha! majitel útulku David Kubalík. Traťováka nejspíš bývalý majitel dlouho věznil v uzavřeném prostoru, a když onemocněl, u trati ho vyhodil a zřejmě doufal, že ho zabije vlak.Podle ošetřovatelů je neuvěřitelné, že přesto lásku k lidem neztratil.

„Trpělivě si nechal bolestivé rány ošetřovat. Ani nezavrčel. I teď se rád mazlí, češe, nechá se s nadšením hladit,“ dodává Kubalík. Traťovák, kterému je asi osm let, se Kříženec TraťovákVyhodili ho ke kolejímDo útulku přišel s ranami až na kost.už zcela uzdravil, je plný elánu, jen domov mu chybí.

Kdyby se ho ujal nový pán, který by mu nabídl nejlépe kotec u domu se zahrádkou, byl by šťastný. Nejvíc miluje dlouhé procházky přírodou a piškoty. Máteli o Traťováka zájem, volejte na číslo 604 451 258.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.