Dvě tragické nehody v Evropě - Zemřelo 61 lidí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dvě tragické nehody v Evropě - Zemřelo 61 lidí

Lokomotiva na Ukrajině tlačila autobus 300 metrů, cestující neměli šanci přežít.
Lokomotiva na Ukrajině tlačila autobus 300 metrů, cestující neměli šanci přežít. (EPA)

Nejméně 43 obětí včetně tří dětí si vyžádala včerejší srážka linkového autobusu s vlakem ve městě Marganěc na jihovýchodě Ukrajiny. Dalších 7 lidí stále bojuje o život.

Viníkem je podle policie řidič (†56) autobusu, který vjel na železniční přejezd, přestože blikalo výstražné znamení ohlašující příjezd vlaku! Uprostřed kolejiště mu zhasl motor a lokomotiva před sebou vozidlo tlačila 300 metrů. Viditelnost byla dobrá.

Druhá tragická nehoda se odehrála v polském Novém Městě nad Pilicou. Při srážce minubusu s nákladním autem zahynulo osmnáct osob – šestnáct na místě, dvě během převozu do nemocnice. Šlo o brigádníky, kteří jeli sbírat jablka. Řidič Miroslaw B., který po sobě zanechal dvouletého syna, nechal nastoupit dvakrát více osob, než byla kapacita vozu. Většina z cestujících nebyla připoutána, právě to nejspíše zavinilo obrovskou tragédii. Minibus byl pro řidiče hůře ovladatelný, v husté mlze si kamionu všiml na poslední chvíli a nedokázal pohotově reagovat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.