Neuvěřitelné přátelství z Chotíkova na Plzeňsku: Opička Bára si zamilovala fenku Doly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Neuvěřitelné přátelství z Chotíkova na Plzeňsku: Opička Bára si zamilovala fenku Doly!

Opice s Doly nejdříve laškovala a potom se dlouho a starostlivě starala o její srst. Spokojená fena nakonec usnula jak špalek.
Opice s Doly nejdříve laškovala a potom se dlouho a starostlivě starala o její srst. Spokojená fena nakonec usnula jak špalek. (Aha! – Martin Pekárek)

Když jsme v létě navštívili paní Lenku Korandovou a její opičku Báru v místě jejich bydliště, netušili jsme, jaký čtenářský ohlas tato návštěva vyvolá. Může za to zřejmě i silný příběh paní Lenky a její opičí přítelkyně, jejichž auto naboural před čtyřmi roky bezohledný řidič na silnici takovým způsobem, že je z vozu museli vystříhávat hasiči. Lenka zůstala tři čtvrtě roku v nemocnici, a když si pak přišla pro Báru do útulku, šťastná opička ji doslova zasypala vřelými polibky.

Dnes je Bářina panička po autonehodě v invalidním důchodu a s věrnou opicí se od sebe téměř nehnou. Když dorazili reportéři Nedělního Aha! na ohlášenou návštěvu, zjistili, že Bára si našla i novou kamarádku. Je jí statná fenka bloodhounda Doly, která si od drzé opice nechá líbit téměř vše.

Sotva přišla fenka Doly do místnosti, Bára jí skočila na záda a začala své psí kamarádce prohrabávat srst. Doly byla evidentně spokojená a nechala se tahat i za uši.

Doly si nechala od Báry líbit v podstatě vše, dokonce ji jako kůň povozila po místnosti.

Bára se také nechává ráda přebalovat, to se pak chová jako hodné miminko. „Sama si sundává obleček a lehá si na stůl,“ prozrazuje paní Lenka.

K velkým radostem opičky Báry patří také koupání. Jak nám prozradila panička Lenka, ráda se koupe nejen v umyvadle, ale hlavně v bazénu, kde se dokáže potopit až na samé dno.

Opička Bára je sedmiletý makak a její panička Lenka se o ni stará už pět let. Tenkrát ji dostala na hlídání a přítulná opička u ní zůstala. „Je téměř jako člověk. Spí se mnou v posteli a vždycky se ke mně přitiskne. Někdy si zdřímne i přes den,“ říká Lenka Korandová.

K pití má Bára nejraději vodu nebo minerálky s příchutí, ale pochutná si i na kávě. Jako všežravec není vybíravá ani ve stravování. Jí zhruba dvakrát denně a ještě nikdy nebyla nemocná. Jednou za rok chodí na očkování.

Kliknutím zvětšete

Článek o opičce Báře z letošního srpna vzbudil mezi čtenáři obrovský ohlas.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.