Stěhovali vycpanou žirafu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Stěhovali vycpanou žirafu!

Vycpanou dva a půl metru vysokou žirafu stěhovali včera z Biskupského dvora v Brně preparátoři muzea v Budišově na Třebíčsku do budišovského zámku.
Vycpanou dva a půl metru vysokou žirafu stěhovali včera z Biskupského dvora v Brně preparátoři muzea v Budišově na Třebíčsku do budišovského zámku. (ČTK)

Vycpanou dva a půl metru vysokou žirafu stěhovali včera z Biskupského dvora v Brně preparátoři muzea v Budišově na Třebíčsku do budišovského zámku.

„Převáželi jsme ji ve velkém autě. Ležela na boku podložená speciální hmotou, aby se jí nezlomil krk,“ popsala Aha! nezvyklou stěhovací akci mluvčí muzea Eva Pánková. Vycpaná čtyřicetidenní samička žirafy Rotschildovy, která uhynula loni v brněnské zoo, se stane novou ozdobou veřejnosti přístupného zoologického depozitáře. Podle preparátorů působila příprava exponátu mnohá úskalí. Důležité bylo např. vyztužit uši, protože se snadno ulomí. V Budišově žirafa doplní velkou sbírku exotických zvířat. Nový přírůstek si návštěvníci mohou prohlédnout ještě v této turistické sezoně, která trvá do konce října. Otevřeno je ve všední dny od 8 do 13 hodin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.