Soud: Kulínský? Nevinen! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Soud: Kulínský? Nevinen!

Velkou radost z verdiktu soudu měla včera i Kulínského matka.
Velkou radost z verdiktu soudu měla včera i Kulínského matka.  (: ČTK)

HRADEC KRÁLOVÉ – Krajský soud v Hradci Králové včera pro nedostatek důkazů zprostil bývalého sbormistra pěveckého sboru Bambini di Praga Bohumila Kulínského viny v případě zneužití dvojice sboristek. Kulínskému hrozilo pět až dvanáct let vězení. Další případy 47 zpěvaček projedná soud v Praze.

Je krátce po půl dvanácté, a pro Bohumila Kulínského alespoň na chvíli má život zase smysl. Královéhradecký soud ho právě zprostil obžaloby ze zneužívání dětí v plném rozsahu. Jeho první pohled patří matce, která sedí ve druhé řadě soudní síně a stěží potlačuje slzy. Po dalších 30 minutách už stojí Kulínský před novináři a směje se. „Mám strašnou radost, ale víc vám neřeknu… jé, vy ale máte pěkný mikrofony,“ to jsou jeho první slova, a vzápětí se běží obejmout se všemi nejbližšími.

Pak si z radosti půjčuje od přítomných novinářů kameru a točí svou matku, jak poskytuje rozhovory. Zase takový happyend to ale není. Ze dveří vychází naštvaný státní zástupce a okamžitě kontruje: „Podle mě bylo zneužívání dětí panem Kulínským jasně prokázáno. S rozsudkem nesouhlasím a už jsem se odvolal k vrchnímu soudu,“ říká žalobce Jan Bohutínský, kterého obhájce Kulínského Tomáš Sokol rozmetal na kousky svou 40minutovou řečí spatra.

30.8.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.