Úžasný příběh paní Lucie: Chtěla dítě, našli jí nádor! Překonala rakovinu a už je dvojnásobnou matkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Úžasný příběh paní Lucie: Chtěla dítě, našli jí nádor! Překonala rakovinu a už je dvojnásobnou matkou!

Lucie a její dva zázraky: Filippo a Laura.
Lucie a její dva zázraky: Filippo a Laura. (zivotnadruhou.cz)

Lucie Liugi (36) z Prahy toužila s manželem po dítěti, ale nedařilo se jí otěhotnět. Proto se rozhodla pro umělé oplodnění. Lékaři v centru asistované reprodukce jí však místo vytouženého dítěte sdělili strašlivou diagnózu: „Máte rakovinu“. Lucie se dozvěděla, že i když přežije chemoterapii, nikdy nebude mít děti. Dnes má dvě! A přirozenou cestou!

„Můj příběh začíná na začátku roku 2000. Byla jsem na umělém oplodnění, ale během léčby se u mne vyskytly velice závažné zdravotní problémy. Začala jsem mít problémy s dýcháním a během tří neděl u mne diagnostikovali nádor lymfatického systému. Vůbec jsem tomu nechtěla věřit, bylo mi teprve 26 let,“ vzpomíná Lucie.

Celá rodina se kolem ní semkla, její tchyně dokonce přijela z Itálie, odkud pochází Luciin manžel Antonio. Lucie podstoupila chemoterapii, transplantaci kostní dřeně i ozařování. „Tehdy mi právě předpověděli, že již nebudu mít nikdy děti, protože mi určitě ozáří i vaječníky,“ říká statečná žena.

Po skončení léčby se smířila s tím, že nikdy mít děti nebude a byla ráda, že ze souboje se zákeřnou chorobou vyvázla živá. Ale čekalo ji úžasné překvapení. „Vůbec nás s Antoniem nenapadlo, že bych kdy mohla otěhotnět. A najednou se to v létě roku 2004 stalo. Zázrak! Opravdu. Jsem věřící, takže to pro mě je jasné. Filippo se narodil na jaře 2005,“ vzpomíná Lucie se slzami v očích.

Na konci roku 2007 otěhotněla znovu a porodila dceru Lauru. Se svým příběhem se rozhodla svěřit organizaci Život na druhou, která pomáhá nemocným rakovinou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.