Den uzavřených dveří na okruhu Prahy: Úřadovala tu smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Den uzavřených dveří na okruhu Prahy: Úřadovala tu smrt!

V Cholupicích srazilo auto chodkyni.
V Cholupicích srazilo auto chodkyni. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Tisíce lidí se včera těšily na prohlídku jihozápadního pražského okruhu, který už v pondělí propojí dálnice D5 a D1. Jenže den otevřených dveří se změnil v tragédii i obrovskou ostudu. Poblíž nové dálnice srazilo auto ženu (†64), která se šla na akci podívat. A z původního programu neviděli lidé téměř nic.

Přestože Ředitelství silnic a dálnic počítalo s tím, že lidé využijí k dopravě na slavnostní prohlídku dokončované stavby zvláštní autobusy, lidé v okolí přebíhali frekventované silnice a v desítkách chodili po krajnicích. V Hrazanské ulici v Cholupicích v bezprostřední blízkosti nové dálnice nakonec došlo k tragédii.

Auto asistenční nehodové služby tady srazilo ženu (†64), která se podle svědků šla na stavbu také podívat. Vážným zraněním na místě podlehla. „Příčinu nehody vyšetřujeme, dechová zkouška řidiče octavie na alkohol byla negativní,“ uvedli policisté.

A neuvěřitelná smůla provázela i samotnou prohlídku. Zatímco ministerstvo dopravy zvalo celý týden na akci veřejnost, nakonec lidé neviděli skoro nic. Program se totiž na poslední chvíli změnil a například z prohlídky mostní estakády nebo Sliveneckého tunelu nebylo nic.

„V tunelu ještě pokračují dokončovací práce, měli jsme obavy, aby se na místě nezranil některý z návštěvníků,“ uvedl mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Ministerstvo se prý také obávalo, aby lidé neponičili technické zařízení tunelu.

„Spíš to vypadá, že dělníci nestíhají a pondělí je pro ně šibeniční termín. Všude se pracuje, stavbaři byli dost nervózní. Nikam nás nepustili, viděli jsme jen kus betonové silnice,“ postěžoval si Aha! Zdeněk Dvořáček, který vyrazil s rodinou na prohlídku na bruslích.

Dělníci mají ještě plné ruce práce.

Na prohlídku se těšily tisíce lidí, nic ale neviděly.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.