Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Lenka Kantorová z Olomouce - Mravence zastaví kmín
Mravence zaženete nejlépe kmínem.
17. září 2010 • 12:00
Deník Aha! vám ve svém pravidelném seriálu přináší další praktické rady do domácnosti. Dnes se o tipy podělila Lenka Kantorová z Olomouce. Pokud znáte i vy zlepšováky, které nám chcete poslat, nezapomeňte uvést i svou adresu, číslo účtu a rodné číslo. A my vás za to odměníme honorářem 500 Kč.
-
Citron zlepšuje stravitelnost hub. Jestliže houby před tepelnou úpravou osolíte a zakapete citronovou šťávou, stanou se lépe stravitelnými.
-
Když plátky jablek před pečením naložíte na půl hodiny do bílého vína nebo jablečné šťávy, koláč bude mnohem voňavější.
-
Chodí k vám do spíže mravenci? Rozlučte se s nimi ekologicky. Nasypte jim do cesty kmín nebo jedlou sodu, otočí se a půjdou raději jinam.
-
Chcete-li chladem zkalený olej rychle použít, nasypte do něj špetku soli, bude zase krásně čirý.
-
Pudink se vám už nikdy nepřipálí, když hrnec, zejména dno, před vařením vymažete máslem. A navíc bude pudink hladší a vláčnější.
-
Pokud při obalování řízků do vajíček přidáte trochu piva, budou řízky nejen lepší, ale také trojobal bude lépe držet.
-
Kuře před pečením potřete olejem nebo máslem s citronovou šťávou. Po upečení bude maso vláčnější a chutnější.
-
Pokud se vám povedlo lehce připálit rýži, nezoufejte, položte na ni krajíc chleba a nepříjemná spálená chuť za chvíli zmizí.
-
Pomeranče a grapefruity půjdou snadněji oloupat, když je asi na tři minuty vložíte do mísy s vlažnou vodou.
-
Maková náplň získá zajímavou chuť, když do ní přidáte dvě až tři lžíce povidel.