Voňavá krása na Staroměstském náměstí v Praze - Koberec ze 150 tisíc květin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Voňavá krása na Staroměstském náměstí v Praze - Koberec ze 150 tisíc květin!

Pražskou atrakci zdobí městský erb a také logo belgického předsednictví Evropské unii.
Pražskou atrakci zdobí městský erb a také logo belgického předsednictví Evropské unii. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Netradiční ozdobu včera dostalo pražské Staroměstské náměstí. Během šesti hodin tady vyrostl obří koberec z květin! Voňavé dílo vytvořily belgické květinářky ze žlutých, červených a růžových begonií.

Netradiční akce se v Praze konala poprvé. Květinové koberce mají svoji tradici v belgickém Bruselu, kde se pravidelně vytvářejí už od roku 1971. Pražskou atrakci zdobí znak z orloje a také logo belgického předsednictví Evropské unii.

Květinový koberec je dlouhý 36 metrů a široký 14 metrů. Unikátní ozdoba je vytvořena ze 150 tisíc květů prvotřídních begonií, které byly ručně trhány pouhý jeden den před cestou do Prahy. Na výrobě koberce za v přepočtu 800 tisíc korun se podílelo více než třicet dobrovolníků, nad kterými dohlížel belgický architekt.

Květiny byly pokládány na plastovou podložku přesně podle složitého nákresu. Květinářky ale tvrdí, že tahle křehká krása vydrží v závislosti na počasí maximálně čtyři dny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.