Na Slovensku řádil šílenec se zbraní! Pozabíjel 9 lidí a 13 zranil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Na Slovensku řádil šílenec se zbraní! Pozabíjel 9 lidí a 13 zranil

Ilustrační foto
Ilustrační foto (ČTK - Jan Koller)

Střelba v bratislavské okrajové čtvrti Devínská Nová Ves si dnes dopoledne vyžádala podle informací serveru čas.sk už 9 mrtvých a nejméně 13 zraněných. Podle dosud nepotvrzených informací pachatel střílející z brokovnice a samopalu spáchal sebevraždu.

Do oken a na lidi podle některých zpráv střílel neznámý muž pod vlivem alkoholu nebo možná drog. Střelba byla hlášena na ulici Pavla Horova. Motiv činu zůstává zatím nejasný. Mezi zraněnými je údajně i policista a malé dítě.

Místní úřad v Devínské Nové Vsi, která leží na severozápadním okraji slovenského hlavního města, neměl od policie dlouho žádné informace, oč jde. „Dostali jsme jen pokyn, abychom občany vyzvali, aby se v prostoru incidentu nepohybovali a ani k němu nesměřovali. Učinili jsme tak pomocí místního rozhlasu," řekl přednosta úřadu Rudolf Šeliga.

Není to ale jediný takový incident, který se během posledních tří let v ulicích Evropských měst stal.

27. července 2007Osmatřicetiletý muž střílel po náhodných kolemjdoucích ve východosrbské obci Jabukovac z legálně držené lovecké pušky. Zastřelil devět lidí a dva zranil.

29. května 2008 U bosenského města Tuzla zastřelil muž šest lidí a vážně zranil další osobu. Útočníkem byl bývalý bosenský voják.

31. prosince 2009 Celkem pět lidí zastřelil kosovský Albánec ve městě Espoo u Helsinek, z toho čtyři v nákupním středisku. V bytě pak zabil svou bývalou přítelkyni. Útočník spáchal sebevraždu.

2. června 2010 Dvanáct lidí zabil a 11 zranil britský taxikář na několika místech v hrabství Cumbria v severozápadní Anglii. Útočník nakonec spáchal sebevraždu.

30. srpna 2010 Střelba v bratislavské okrajové čtvrti Devínska Nová Ves si vyžádala šest mrtvých a nejméně 13 zraněných. Podle nepotvrzených informací spáchal muž sebevraždu.

(ČTK,iec)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.