Tajemství pomníčků 24. díl! Motorkář Václav (†27) - Zemřel při »závodě« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemství pomníčků 24. díl! Motorkář Václav (†27) - Zemřel při »závodě«

Václav neměl šanci přežít.
Václav neměl šanci přežít. (pro Aha! – Marcela Durasová, HZS)

Závody na motorce centrem Plzně skončily pro Vaška (†27) smrtí. Byla to právě touha po vítězství, která mu zmařila jeho mladý život.

..

Soukromé »závody« se konaly letos 27. června krátce po 17. hodině. Vašek se společně se svým kamarádem prohnal plzeňskou hlavní třídou. Po celou dobu závodu Vašek prohrával, teprve kousek před osudnou křižovatkou se mu podařilo nad kamarádem vyhrát a přineslo mu to smrt.

Vaškův život během okamžiku vyhasl. Dvou motorkářů si totiž nestačil všimnout řidič městského autobusu (63), který vyjížděl z vedlejší silnice. „Oba motocykly jely po hlavní Klatovské silnici z centra města, ale první už se nestačil autobusu vyhnout,“ informovala tehdy krajská mluvčí policie Martina Zoubková.

„Václav narazil do autobusu čelně,“ říkají se smutkem jeho kamarádi, kteří na místě neštěstí zřídili provizorní pomníček. Sem nosí květiny i plyšáky a zapalují svíčky. Druhý motorkář svůj stroj položil na bok a to ho zachránilo. Kamarád sice přežil, ale psychicky se zhroutil a musel do nemocnice na psychiatrii.

Podle policejního zdroje se tachometr Vaškovy motorky zastavil na 140 kilometrech v hodině. Vyšetřování tragické nehody ještě není u konce. „Nyní čekáme na znalecké posudky, které objasní přesnou příčinu dopravní nehody,“ informovala Aha! mluvčí plzeňské policie Simona Čejková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.