Tajemství pomníčků 21. díl! Smrt našli pod Buchlovem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tajemství pomníčků 21. díl! Smrt našli pod Buchlovem!

Na tomto místě našli mladí lidé společně smrt.
Na tomto místě našli mladí lidé společně smrt. (pro Aha! – Jan Čada, ara)

Kdyby tak hrad Buchlov mohl vyprávět. Co se týče nehod v serpentinách pod ním, bylo by to hodně smutné. Smrt tu začátkem listopadu roku 2008 našli i dva mladí lidé, kteří se na silném stroji značky Suzuki vydali »oslavit« to, že pokročilý podzim měl nečekaně vlídnou tvář.

„Mám nedaleko chatu, zrovna jsem se zazimovával,“ vzpomíná Jiří Novák z nedaleké Stupavy. „Byla to veliká rána, pak kvílení motorky, dlouho ticho a nakonec houkání sanitky a policejních vozů,“ vybavuje si událost, ke které došlo před dvěma lety hodinu po poledni.

Pavel Kresta (†30) ani spolujezdkyně Lucie Špendlíková (†24) neměli šanci na přežití. Ve velké rychlosti v ostré pravotočivé zatáčce motorka doslova vyletěla ze silnice, stroj se zaryl do svodidel a oba mladí lidé narazili v letu do protijedoucího fordu...

A náraz jim sebral šanci těšit se třeba na společné Vánoce. Kamarádi dvojice však dodnes spekulují, zda za nehodou nemohlo být něco jiného. „Auta tam řežou zatáčky a jezdí přes plnou čáru v protisměru. Ale to se pokutovat nebude a nebude, hlavně že my prý jezdíme rychle,“ shodují se. Místo tragédie přímo na svodidlech teď označuje pomníček a fotografie obou mladých lidí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.