Chovatelka Simona Jandová z Hodonína: Zmrzačili mi psa a mám zaplatit 24 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chovatelka Simona Jandová z Hodonína: Zmrzačili mi psa a mám zaplatit 24 tisíc!

Původní majitelka zřejmě udržovala pejska na živu minimem stravy. V útulku ho sice krmili, ale při návratu do chovné stanice vážil jen 20 kilo.
Původní majitelka zřejmě udržovala pejska na živu minimem stravy. V útulku ho sice krmili, ale při návratu do chovné stanice vážil jen 20 kilo. (pro Aha! – Simona Jandová)

Příběh jako ze zvířecího hororu zažilo osmiměsíční štěně irského vodního španěla Chuan a chovatelka Simona Jandová z Hodonína, z jejíž stanice pejsek pochází. Když spokojené mládě předala do rukou nové paničky, netušila, že se jí za krátkou dobu vrátí zpět potrhané a psychicky nalomené. Navíc po ní ostravský útulek žádá téměř 24 tisíc korun.

Životní drama Chuana, kterému doma říkají Honzík, začalo, když jeho nová majitelka zmizela a začala ji hledat policie. Honzíka, kterého policisté v jejím domě našli, předali do ostravského útulku. „Volali nám, že mají naše štěně. Našli nás podle tetování v jeho uchu. Říkali, že pejsek asi utekl, a odchytila ho policie. Po týdnu jsme volali, jestli si ho už paní vyzvedla,“ vzpomíná Simona Jandová.

Chovatelka se dozvěděla, že je Honzík stále v útulku a že věc řeší policie. „Chtěli jsme si tedy Honzíka vzít. Odmítli nám ho vydat. Byli jsme v šoku. Volali jsme tam ještě několikrát. Vždy nám položili telefon, nechtěli se s námi bavit,“ líčí Jandová, která se na nakonec za Honzíkem rozjela. Ovšem pejska našla zuboženého. V útulku ho při venčení neuhlídali a potrhali ho dva němečtí ovčáci z vedlejší firmy.

„Když jsme psa uviděli, chtělo se nám brečet. Byl v zuboženém stavu. Na hlavě měl límec, počůral se radostí, když nás viděl. Ocásek mu krvácel a pravou nohu měl a dosud má bez srsti, jak mu vytrhali ti dva psi maso, a taky nemá levé ucho,“ popisuje hrůzu chovatelka.

Útulek nyní po ní žádá 23 805 korun jako náklady na léčení a pobyt. „Nevěřila jsem svým uším. Nám neutekl, ani jsme ho tam neubytovali. Ještě nám ho předali zmrzačeného. Pan vedoucí nám sám řekl, že neví, jestli toho psa budeme ještě chtít, až ho uvidíme,“ dodává rozhořčená chovatelka.

Takhle vypadal Chuan před odchodem z chovné stanice. Jeho hodnota jako čistokrevného psa vhodného na výstavy a pro chov byla kolem třiceti tisíc korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.