Za otrávenou přesnídávku - 8,5 roku natvrdo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Za otrávenou přesnídávku - 8,5 roku natvrdo!

Jiří Adam chtěl otrávit dětské přesnídávky.
Jiří Adam chtěl otrávit dětské přesnídávky. (ČTK – Zdeněk Němec)

Postrach dětských přesnídávek Jiří Adam (46), který vydíral výrobce tím, že jich několik otráví, dostal včera u soudu ve Zlíně 8,5 roku natvrdo. Vyděrač přitom může mluvit o štěstí, protože mu hrozilo až 12 let basy!

Muž z Jihlavy posílal od loňského listopadu až do letošního ledna společnosti Hamé dopisy a e-maily, v nichž požadoval vyplacení 200 tisíc eur (asi pět milionů korun). Peníze chtěl zaslat na konto ve Švýcarsku, které si za tímto účelem zřídil. Pokud by společnost nezaplatila, vyhrožoval otrávením dětských přesnídávek. U soudu se včera Jiří Adam hájil slovy, že chtěl získat peníze na uhrazení dluhů, které se pohybují kolem dvou milionů korun. Jednal prý v zoufalství a neměl v úmyslu výrobky skutečně otrávit.

Dětskou výživu si prý vybral proto, že se dá otevřít a zavřít, aniž by někdo poznal, že již otevřená byla. Aby dokázal, že výhrůžky myslí vážně, poslal do firmy jednu přesnídávku, do které nasypal čtyři rozdrcené prášky s látkou používanou na léčbu nespavosti. „Dospělému člověku se doporučuje maximální denní dávka půl až jeden celý prášek před spaním,“ shodli se ve svých posudcích znalci a zároveň označili množství obsažené v otrávené dětské výživě za velmi vysoké.

Mohlo dokonce způsobit velmi vážné zdravotní problémy a u dětí téměř jistou smrt. Firma se ihned poté, co Adam začal s nátlakem, obrátila na policii, ta nakonec pachatele dopadla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.