Prahu zasáhlo silné krupobití! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prahu zasáhlo silné krupobití!

Kroupy o velikosti křepelčích vajec zasypaly včera pozdě večer část území hlavního města. Řidiči pod přívalem krup zablokovali dopravu na silnici R10.
Kroupy o velikosti křepelčích vajec zasypaly včera pozdě večer část území hlavního města. Řidiči pod přívalem krup zablokovali dopravu na silnici R10. (Aha! – Martin Pekárek, ČTK – Radek Petrášek, Michal Doležal)

Nad Prahou se včera pozdě večer přehnal prudký déšť doprovázený kroupami. Podle předběžných informací záchranářů byli čtyři lidé zraněni – buď uklouzli, nebo je zranily kroupy.

Zranění lidí zatím nelze specifikovat, bude záležet na ošetření v nemocnici. Vyšší počet výjezdů měli také pražští hasiči, voda mimo jiné natekla do vestibulu stanice metra Můstek, odkud ji museli vyčerpávat. Bouře samotná trvala jen něco málo přes půl hodiny a začala kolem deváté večerní.

„Jel jsem zrovna domů, když mi na auto spadla první kroupa. Byla to rána jako od kamínku na silnici, pak se ale spustilo hotové dopuštění. Kroupy se začaly doslova sypat z nebe. Rychle jsem odstavil auto pod střechu nejbližší benzinky,“ popsal svůj zážitek jeden z pražských řidičů. Zasažen byl zejména jih metropole, kroupy udeřily na Vinohradech, v Krči, na Kačerově a Jižním Městě. Silný přívalový déšť zatopil v metropoli také některé úseky silnic. Krupobití zastavilo provoz i na mladoboleslavské silnici R10.

Lidé před nadělením, které padalo z nebe, prchali k nejbližšímu přístřešku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.