Karlovarské minerální vody pomáhají při povodních | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Karlovarské minerální vody pomáhají při povodních

Fotografie
Fotografie (internal)

I když už slovo »voda« patrně obyvatelé oblastí postižených záplavami nechtějí slyšet, přece jen jednu vodu postrádají. Tu pitnou.

..

Lidem v postižené oblasti se nyní nedostává zejména nezávadná pitná voda. Řada rodin k ní nemá vůbec přístup a kvůli možné kontaminaci by mohla být kvalita vody z vodovodního řádu i do budoucna problematická. „Proto jsme se rozhodli Liberecku poskytnout potřebnou čistou vodu darem,“ řekl Alessandro Pasquale, generální ředitel Karlovarských minerálních vod.

Na zaplavený sever Čech dnes ráno zamířili kamiony s nákladem celkem 50.000 litrů minerální vody Mattoni a pramenité vody Aquila z okolí Karlových varů a Dobré vody z jižních Čech. V nejbližších dnech tento příspěvek ulehčí situaci stovkám domácností, které zůstaly odříznuty od dodávek nezávadné vody. „Vodu budeme obratem distribuovat do sedmi nejvíce postižených obcí, kde je situace akutní,“ sdělil Aleš Svárovský z Krizového štábu v Liberci.

Další část daru převzali pracovníci humanitární stanice obce Frýdlant. Balíky vody pracovníci naložili do menší dodávky a nejvíce postiženým obyvatelům je doručili do jejich domovů. Méně zasažení obyvatelé si pro vodu mohou chodit do humanitární stanice v centru Frýdlantu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.