Pekař z Plzně: Zmizelo mi 750 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pekař z Plzně: Zmizelo mi 750 000 Kč!

Robert Fonhauser málem dostal infarkt. Penízy z konta jeho firmy zmizely.
Robert Fonhauser málem dostal infarkt. Penízy z konta jeho firmy zmizely. (pro Aha!: Vladimír VLK)

DOBŘANY – Téměř všechny peníze zmizely z účtu rodinného pekařství v Dobřanech na Plzeňsku. Jednatel firmy Robert Fonhauser ale na to, že peníze chybí, přišel velmi rychle.

Téměř všechny peníze zmizely z účtu rodinného pekařství v Dobřanech na Plzeňsku. Jednatel firmy Robert Fonhauser ale na to, že peníze chybí, přišel velmi rychle.

„Každý den kontroluji účet firmy. Byl pro mne hrozný šok, když jsem zjistil, že chybí hodně peněz. Kdyby zmizelo deset dvacet tisíc, asi by to bylo méně nápadné a začali bychom pátrat, jestli jsme je omylem někam neposlali. Takhle ale bylo jasné, že jde o větší problém,“ říká Robert Fonhauser. Na účtu pekárny totiž chybělo tři čtvrtě milionu korun a to je téměř veškerá hotovost, kterou firma v bance právě měla. Peníze zmizely někdy v noci z 10. na 11. srpna a hned v pátek 11. srpna v devět ráno se je pokusil nastrčený »bílý kůň« vybrat v pobočce Komerční banky v Praze na Příkopě. Policie už na něj čekala.

Komerční banka okamžitě ztracené peníze pekařství vrátila. Hned v pondělí 14. srpna je měla firma zpátky na účtu. „Nemyslím, že bychom měli špatně zabezpečený účet, oceňuji i přístup banky, a tak budeme dál jejími klienty,“ dodává Fonhauser.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.