AntiKryštof odhalil stovky přestupků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

AntiKryštof odhalil stovky přestupků!

Zablokovat přechod? »Normální smrtelník«: až 2500 Kč. Policista: Ten může!
Zablokovat přechod? »Normální smrtelník«: až 2500 Kč. Policista: Ten může! (: www.PotesteKmotra.cz)

PRAHA – Za parkování na invalidech přijde »normální« smrtelník o řidičák a k tomu zaplatí pokutu 5000 až 10 000 Kč. Ale uniformovaný strážce zákona tady klidně zaparkuje. On přece může, je policajt ve službě! A ví, že kolega mu nemůže sebrat »papíry«, ani mu dát pokutu!

Za parkování na invalidech přijde »normální« smrtelník o řidičák a k tomu zaplatí pokutu 5000 až 10 000 Kč. Ale uniformovaný strážce zákona tady klidně zaparkuje. On přece může, je policajt ve službě! A ví, že kolega mu nemůže sebrat »papíry«, ani mu dát pokutu! Podle zákona může jen napsat hlášení jeho nadřízenému... Možná i proto tolik policistů na dopravní předpisy kašle. Důkazem jsou i fotky ze soutěže »Potěšte Kmotra«, neboli »AntiKryštof«. Přestupků, které snímky soutěžících odhalily, jsou stovky! Od parkování na přechodech, porušování zákazů zastavení, stání na autobusových zastávkách či tramvajových kolejích, až po perličky, jako je policejní felicie v potoce!

„Vyražte do ulic. Hledejte důkazy nezodpovědného jednání policie. Najdeteli policejní auto jedoucí na červenou nebo parkující, kde nemá, vyfoťte jej a fotografii jako důkaz zašlete. Vidíte policistu vykonávajícího službu v neúplné uniformě? Jste svědky mnohem závažnějších přestupků proti pravidlům? Neprodleně informujte Kmotra!“ Takové bylo na internetu zadání soutěže.

Před několik dny soutěž skončila. A stejně jako policejní Kryštof pokaždé odhalí desítky chybujících řidičů, soutěž »AntiKryštof« ukázala, že ani policisté nejsou žádní svatoušci a častokrát sami předpisy bez mrknutí oka porušují. I když za okamžik za stejné přestupky obyčejné řidiče »buzerují«!

„Cílem soutěže ale nebylo chybující policisty nějak stíhat, takže policejního prezidenta s našimi snímky zdržovat nebudeme. Chtěli jsme lidi pobavit originální soutěží,“ komentuje Andrea Šmídová z pořádající společnosti Electronic Arts Česko.
„Sami jsme vyzvali veřejnost, aby v případě, že zaznamená nezákonné jednání policistů, na takové chování upozornila. Zabýváme se každým podnětem, který obdržíme,“ okomentoval soutěž náměstek policejního prezidenta František Snopek.

Více fotografií najdete zde.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.