John chce dát Kajínkovi šanci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

John chce dát Kajínkovi šanci!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na doživotí odsouzenému Jiřímu Kajínkovi (49), který si odpykává trest za dvě nájemné vraždy a pokus o třetí, opět svítá naděje, že zbytek života nestráví ve vězení. Ministr vnitra Radek John (55) ho hodlá dostat na svobodu.

Z jeho rozhovoru pro Frekvenci 1 vyplývá, že chce dosáhnout toho, aby soud proces obnovil a policie znovu Kajínkův případ otevřela. „Vím opravdu jeden konkrétní posun, který by s tím mohl pohnout. A ten si pro sebe nenechám,“ sdělil na Frekvenci 1. Policistům prý vyšle signál »pojďme do toho« a věří, že to bude stačit.

„A bylo by to logické, protože Na vlastní oči se tomu věnovalo dlouho,“ připomněl ministr svou aktivitu v televizi Nova. Otázkou zůstává, čím hodlá justici oslnit. Soudy totiž dosud všechny žádosti o obnovení řízení zamítly. Neuspěly ani stížnosti bývalých ministrů spravedlnosti Pavla Rychetského, Jaroslava Bureše a Pavla Němce.

Jiří Kajínek sedí za dvě nájemné vraždy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.