Z dálnice D5 je tankodrom - A může za to horko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Z dálnice D5 je tankodrom - A může za to horko

D5 musela být kolem 121. km ve směru na Prahu uzavřena.
D5 musela být kolem 121. km ve směru na Prahu uzavřena. (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

Extrémní vedra posledních dnů způsobila nevídané problémy. V kopci na 121. kilometru dálnice D5 na Tachovsku ve směru na Prahu se vytvořil ve všech třech pruzích skoro čtyřiceticentimetrový schod.

Jde o místo, kde na most s asfaltovým povrchem navazuje beton. Ten klesl a asfalt se naopak vyboulil. Provoz na devítikilometrovém úseku byl na celý den úplně uzavřen, dnes by měl být sveden do protisměru. Podle odborníků je problém vážnější, oprava tak zřejmě potrvá několik týdnů. „Navíc jsme zjistili, že vlivem této události je tento asi pětimetrový úsek neodvodněn. V případě bouřek či přívalových dešťů by tady vznikla laguna. Nemůžeme riskovat,“ informoval Aha! vedoucí Správy a údržby dálnic Ostrov u Stříbra Miroslav Mužík.

Dva z kamionů, které místem projely ještě před uzavírkou, čekaly problémy. Jeden z nich převážel auta, jejich karoserie byly nájezdem na vzniklý schod poškozeny. Další nákladní vůz má rozbité čelní sklo a spojler. Škoda se podle policistů odhaduje na 160 000 korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.