Rozkradené trosky havarovaného letadla - Lidé ho rozebrali na suvenýry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rozkradené trosky havarovaného letadla - Lidé ho rozebrali na suvenýry!

Část trosek havarovaného letadla si lidé poodnášelii jako suvenýry.
Část trosek havarovaného letadla si lidé poodnášelii jako suvenýry. (ČTK – Alexandra Mlejnková)

Kuriózní případ řeší pardubičtí policisté. Snaží se dát dohromady trosky letadla L-39 Albatros, které v pondělí večer spadlo do lesa na Rychnovsku. Některé kusy rozbitého stroje si ale už lidé odnesli jako suvenýry!

Oba civilní piloti se při problémech stroje naštěstí včas katapultovali a havárii přežili. Letečtí experti teď na případu pracují a snaží se zjistit, co nehodě předcházelo. Jejich práci ale komplikují lidé, kteří se rozhodli odnést si z letadla něco na památku.

„Civilisté dorazili pěšky, na kole, motocyklu nebo čtyřkolkách. Jak jsme zjistili, někteří z nich si z místa události odnášeli různé trofeje,“ sdělila mluvčí pardubické policie Markéta Janovská. Kromě trosek letadla si lidé odnesli třeba i plán letu nebo mapu. „Náš náměstek chytil za flígr dva kluky, kteří našli leteckou mapu, a sebral jim ji. Jinak se zatím na naši žádost o vrácení věcí nikdo neozval,“ popsala policejní mluvčí Markéta Janovská.

L-39 Albatros se po pádu celý vzňal a od trosek začal hořet okolní les. Požár likvidovalo šest jednotek hasičů a pomáhal jim i vrtulník.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.