Recept na vedro? TŘEŠNĚ!
Fotografie (internal)
9. července 2010 • 12:00
Hledáte zaručený způsob, jak se v parných dnech osvěžit? Sáhněte po třešních! Ale pozor! Kromě mnoha příznivých účinků na vaše tělo skrývají také jednu zradu. Když snědené třešně zapijete vodou, bude vás v lepším případě jen bolet břicho!
-
Zlepšují fyzičku
Vitamin C, který obsahují (15 mg/100 g), posiluje imunitní systém. Kalcium (17 mg/100 g) je zase dobré pro výživu kostí, svalů a regeneraci nervů. -
Pomáhají při dietě
Třešně obsahují jen 60 kilokalorií na 100 gramů, což z nich dělá ideální doplněk potravy. Jejich slupka obsahuje pektin, který vyvolává pocit sytosti a podporuje trávení. -
Zabraňují bolesti
Barviva obsažená v třešních jsou protizánětlivá, snižují obsah škodlivých látek v krvi a pomáhají při dně a revmatismu. -
Zpevňují pleť
Jejich červené zabarvení je způsobeno barvivy antokyany. Ty obsahují volné radikály, které pomáhají udržovat pevnou a svěží pleť a působí i při prevenci rakoviny. -
Podporují srdce
Antokyany prospívají rovněž cévní soustavě, Obsažený draslík (210 mg/100 g) zase účinně podporuje funkčnost srdečního svalu.