Slavný zpěvák Vega popřel vlastní smrt: Za tři hodiny ho rozstříleli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Slavný zpěvák Vega popřel vlastní smrt: Za tři hodiny ho rozstříleli!

Zpěvák Sergio Vega. Jeho život skončil v dešti střel na dálnici v západním Mexiku.
Zpěvák Sergio Vega. Jeho život skončil v dešti střel na dálnici v západním Mexiku. (EPA)

„Každou chvíli se objeví zpráva, že jsem zemřel nebo byl zabit. Ujišťuji vás, že jsem živ a zdráv,“ prohlásil v sobotu na internetu populární mexický zpěvák Sergio Vega (†40). O tři hodiny později našla policie jeho mrtvolu ve voze, který zasáhly desítky kulek.

V Mexiku zuří válka mezi vládou a narkomafií, ale Vegovi každodenní krveprolití starosti nedělalo. V písních opěvoval drogové dealery jako novodobé Jánošíky, a proto se těšil jejich úctě. Ale mafiánů je moc a Vega asi nestačil oslavit všechny. Když v sobotu na internetu popíral vlastní smrt, netušil, jak záhy toto tvrzení pozbude platnosti. Večer sedl do svého rudého cadillaku a vyrazil na koncert ve státě Sinaloa na západním pobřeží. Vrazi na něho čekali. Dávka ze samopalu zasáhla vůz i řidiče. Zraněný Vega havaroval, ale stále žil. Zabijáci přišli k autu a vpálili mu další kulky do hlavy a do hrudníku.

Podle policie šlo o pomstu konkurenčního gangu, kterého naštvalo, že Vega oslavoval jeho rivaly. Pro hudebníky žánru grupero, který velebí narkobarony, je právě to největším rizikem jejich povolání. Za poslední tři roky jich na řevnivost mezi gangy doplatilo životem už sedm. Přesto jde jen o kapku v moři krve. Vláda vyhlásila válku drogovým kartelům v prosinci 2006. Od té doby zahynulo v Mexiku násilnou smrtí 23 tisíc lidí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.