Máma chtěla skočit z balkonu - Zachránil ji syn (3)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Máma chtěla skočit z balkonu - Zachránil ji syn (3)!

Z tohoto balkonu v 6. patře chtěla maminka malého hocha vyskočit.
Z tohoto balkonu v 6. patře chtěla maminka malého hocha vyskočit. (pro Aha! – Ivan Dostál)

Velké drama, kde o životě a smrti rozhodovaly sekundy, se odehrálo ve zlínském panelovém domě. Žena (23) se pokusila spáchat sebevraždu skokem z balkonu v šestém patře. Zoufalou a opilou mámu nakonec zachránil polonahý syn (3). Skokem z 9. patra stejného domu ukončila v roce 2002 svůj život i nemanželská dcera moderátora Karla Šípa (65) Hana (†20).

O záměru skoncovat se životem naštěstí matka malého kloučka informovala záchranáře na lince 112. „Operátorka dokázala téměř čtvrt hodiny s mladou ženou komunikovat a rozmlouvat jí její rozhodnutí. Za tu dobu se nám podařilo dorazit na místo a ženu zachránit,“ sdělil Aha! mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Ještě významnější roli sehrál ale syn sebevražedkyně. Záchranáři se totiž nemohli dostat do bytu mladé maminky. Najednou se však otevřely dveře a stálo v nich polonahé dítě. Policejní vyjednavač se okamžitě rozhodl. Využil moment překvapení, vběhl do bytu a ženu sedící na zábradlí balkonu uchopil do náruče.

„Překvapená žena tvrdila, že skočit nechtěla. Dechová zkouška prokázala téměř dvě a půl promile alkoholu v krvi,“ popsal Mitáček. Lékař rozhodl o jejím převozu do psychiatrické léčebny v Kroměříži. Nebyl to její první pokus o sebevraždu. „Zrovna jsem se vrátila z dětského domova, kluk je vyjukaný, ale v pořádku. O jeho matce se s vámi bavit nebudu,“ sdělila Aha! sousedka Zdenka, která ženě život zachránila 11. června. „Slyšela jsem, že má nějaké rodinné problémy. Prý podepsala revers a večer se vrátí domů. To abych vyvěsila cedulku, aby si lidi přeparkovali auta pod jejím balkonem,“ ušklíbla se vrátná domu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.