Zmlátil sochaře, teď je u soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zmlátil sochaře, teď je u soudu!

Roztržka mezi umělci skončila zraněním hlavy Oldřicha Hejtmánka.
Roztržka mezi umělci skončila zraněním hlavy Oldřicha Hejtmánka. (Aha! – Karel Kopáč, ČTK)

Před pražským soudem včera stanuli dva sochaři, kteří se loni do krve porvali. V září při zkušební instalaci sochy amerického prezidenta Wilsona její autor Michal Blažek fyzicky napadl svého kolegu Oldřicha Hejtmánka. Důvod: údajná krádež předchozího modelu.

Incident se odehrál minulý rok ve Vrchlického sadech v Praze, když architekti hledali optimální výšku podstavce Wilsonovy sochy. Blažek podle trestního oznámení najednou nečekaně zaútočil na hlavu svého kolegy fotoaparátem. Také napadl další dva lidi, kteří údajně chtěli poškozenému pomoci. Hejtmánkovi způsobil pohmožděniny, které si vyžádaly lékařské ošetření, napadený se podle svých slov stále léčí. Útočník si zase při rvačce zlomil ruku. Obvodní soud pro Prahu 1 mu už dříve uložil trestním příkazem podmíněný trest – měsíc vězení se zkušební dobou jednoho roku. Blažek však proti příkazu podal odpor, a tak se jeho kauza začala projednávat před soudem. Za výtržnictví mu hrozí až dva roky vězení. Blažek svou vinu odmítá a tvrdí, že se jen bránil.

Michal Blažek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.