Meteorologové: Dnes padne TEPLOTNÍ JACKPOT 35 °C! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Meteorologové: Dnes padne TEPLOTNÍ JACKPOT 35 °C!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dnešní den by měl být zdaleka nejteplejší od začátku roku, v ohrožení je i teplotní rekord z roku 2000! Po saharských vedrech ale přijde prudké ochlazení!

Včerejší teploty sice připomínaly srpen, podle všeho to však bylo jen »zahřívací kolo« a skutečná vedra nás čekají právě dnes. „Počasí ovlivňuje teplý vzduch z jihu. Dnes nás čeká jasná až skoro jasná obloha, ale večer se na západě území objeví ojedinělé přeháňky a bouřky. V ohrožení je také deset let starý klementinský teplotní rekord, kdy bylo naměřeno 33,5 °C,“ uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu. U nás tak bude tepleji než v Egyptě!

Očekávají se i další intenzivní lokální bouřky. Ty rozvodnily v noci na včerejšek i řeku Nisu na Liberecku. Ta měla v jednom okamžiku 120 centimetrů, tedy trojnásobek obvyklého průměru! V jejím korytě utonul muž (†40), jehož tělo našli liberečtí záchranáři včera pět kilometrů za městem u Hamrštejna. Z Jizery v Železném Brodě zase vytáhli utopenou starší ženu.

Smutná zpráva přišla včera v podvečer i z obce Rejhradice na Brněnsku. Záchranáři tady pátrali po chlapci (12), který zmizel pod hladinou v řece Svratce. V parném dni se šel s kamarádem vykoupat a hladina se nad ním zavřela poté, co se dostal příliš blízko splavu. Do večera se jej nepodařilo najít i přesto, že vodohospodáři snížili proud v řece.

V Srbské Kamenici na Děčínsku museli hasiči navíc kvůli bleskové povodni evakuovat dětský tábor, naštěstí se nikomu nic nestalo.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.