Paroubek podal demisi a hurá na dovolenou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Paroubek podal demisi a hurá na dovolenou!

Nejdříve prezident Václav Klaus přijal demisi Paroubkovy vlády…
Nejdříve prezident Václav Klaus přijal demisi Paroubkovy vlády… (Aha!: Martin PŘIBYL, Kateřina KALIBÁNOVÁ)

PRAHA – Sbohem a šáteček. Více než dva měsíce po volbách vláda premiéra Jiřího Paroubka konečně schválila svou demisi. Tu pak premiér odpoledne na Pražském hradě předal prezidentovi Václavu Klausovi. Ten vzápětí jmenoval novým premiérem předsedu ODS Mirka Topolánka.

Topolánek řekl, že v následujících hodinách a dnech zahájí intenzivní jednání s předsedy demokratických stran o podpoře menšinové vlády ODS. Ne však se svým předchůdcem. Jiří Paroubek totiž odjíždí na dovolenou. „Asi se vám to nezdá, ale i já se cítím někdy unaven,“ podotkl Paroubek. Místo něj budou vyjednávat jeho zástupci. Z jednání Topolánek také vyloučil KSČM.

Topolánkova nová vláda musí požádat poslance do 30 dnů o důvěru. Návrh na jména nových ministrů už má premiér Topolánek v kapse, žádná ale zatím neprozradil. Novou vládu chce navrhnout do tří týdnů. Po včerejší poslední schůzi dosluhujících ministrů dostal každý z nich od odstupujícího premiéra Jiřího Paroubka na rozloučenou jeho knížku s vlastnoručním podpisem.

17.8.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.