Fanoušci Ladislava Smoljaka: Zaslouží si státní pohřeb! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Fanoušci Ladislava Smoljaka: Zaslouží si státní pohřeb!

Ladislav Smoljak bude patrně pohřben v úzkém kruhu rodinném.
Ladislav Smoljak bude patrně pohřben v úzkém kruhu rodinném. (Aha! – M. Pátek, D. Černovský)

Smrt Ladislava Smoljaka zasáhla celou diváckou i hereckou obec. Teď ale hrozí, že se s ním obdivovatelé ani kolegové nebudou moci důstojně rozloučit! Jeho domovské divadlo chystá pouze tichou vzpomínku bez oficialit a ani rozsáhlá rodina zesnulého prý zatím nehodlá uspořádat veřejný obřad. Přitom fanoušci génia českého humoru a objevitele Járy Cimrmana touží po tom, aby mu byl uspořádán státní pohřeb!

„Jen málo lidí by si zasloužilo poslední rozloučení se všemi státními poctami. Za to, co Láďa udělal pro český humor, by ho měl mít právě on. Nebo alespoň poslední rozloučení v Národním divadle,“ shodují se houfně fanoušci zemřelého umělce. Jejich prosby ale asi zůstanou nevyslyšeny. Jedinou akci připravuje divadlo, ve kterém exceloval několik desetiletí v patnáctce her, jichž je spoluautorem. „V pátek se budou moci fanoušci s Ladislavem Smoljakem rozloučit od desáté do patnácté hodiny. Nepůjde o žádnou tryznu a proslovy, v divadle také nebude vystavena rakev s jeho ostatky,“ řekla deníku Aha! ředitelka žižkovského Divadla Járy Cimrmana Jana Pazderníková. Půjde tak jen o příležitost, aby si každý mohl soukromě zavzpomínat na oblíbeného herce a v duchu se s ním rozloučit. Žádná akce, na které by se s kolegou mohli rozloučit kamarádi kumštýři, se zatím prý nechystá. Ani o soukromém obřadu se nic neví. „Rodina se pravděpodobně s panem Smoljakem rozloučí sama, žádné bližší informace nemáme,“ dodala Pazderníková.

Divadlo Járy Cimrmana chystá jen tichou vzpomínku bez oficialit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.