Sexuální sadisté utekli z Bohnic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sexuální sadisté utekli z Bohnic!

Jan Burian (25) a David Šimáček (17)
Jan Burian (25) a David Šimáček (17) (: Policie ČR)

PRAHA – Z pražské psychiatrické léčebny utekli v úterý večer dva nebezpeční sexuální sadisté. Jan Burian (25), který byl v ústavu v ochranné léčbě za vraždu staré ženy a následný pokus o její znásilnění, a David Šimáček (17) za pokus o znásilnění!

„Oba z bohnické léčebny utekli společně v úterý krátce po dvacáté hodině. Měli nařízeno ochranné sexuologické léčení,“ sdělil policejní mluvčí Ladislav Bernášek s tím, že mohou být velmi nebezpeční!

Šimáček se pokusil v roce 2005 o znásilnění. Soud v Litoměřicích ho poslal do léčebny jako člověka trpícího sexuální úchylkou a sexuální agresivitou. Burian byl do ústavu poslán za vraždu staré ženy, které se dopustil jako sedmnáctiletý! „Jednalo se o zvlášť zavrženíhodný způsob vraždy s následným pokusem o soulož. Již předtím se ale opakovaně dopustil pohlavního zneužívání nezletilých dívek. Znalci z oboru ho označili za devianta se sklonem k sexuálnímu sadismu a agresivitě,“ uvedl Bernášek.

„Nebezpečnost pacientů je vyšší, ale nelze předpokládat, že by dnes nebo v nejbližší době spáchali stejný čin. Nelze to ale vyloučit,“ upozornil ředitel léčebny Ivan David. Podle něj útěku sadistů nemohl nikdo v léčebně zabránit. „Jsme uzavřený lékařský ústav, nejsme kriminál. Útěkům zabránit nemůžeme, nemáme na to lidi ani peníze. Naši zaměstnanci jsou sestry a lékaři, ne bachaři,“ řekl David a dodal: „Nezjistil jsem žádné pochybení na straně personálu. Při pobytu v zahradě v přítomnosti sestry přelezli plot. Utekli dříve, než se jí podařilo zmobilizovat další pracovníky. Od roku 1969 se psychiatrická společnost snaží, aby vzniklo zařízení pro takto nebezpečné pacienty, ale není k tomu politická vůle,“ dodal David.

Oběma mužům hrozí podle policie tři roky vězení za maření výkonu úředního rozhodnutí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.