Tesco prodávalo zkažené maso! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tesco prodávalo zkažené maso!

Tady prodávali zkažené kuřecí.
Tady prodávali zkažené kuřecí. (pro Aha!: Jana KOLOVÁ)

HRADEC KRÁLOVÉ – V supermarketu Tesco v Brněnské ulici v Hradci Králové prodávali zasmrádlá kuřecí stehna. „Výrobky měly nazelenalou barvu a byl z nich cítit ošklivý zápach. Jednalo se o půlkilová kuřecí stehna,“ uvedla mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Daniela Kolejková.

Podle společnosti Tesco Stores zavinil prodej zkaženého masa dodavatel.

Jedním ze zákazníků, který si zkažené kuřecí koupil, byl i Jiří Kvapil z Hradce Králové. V hypermarketu si ničeho nevšiml. „Už v autě se linul divný zápach. Když jsem doma protrhl obal, bylo to to nejpříšernější, co jsem kdy zažil,“ popisuje Kvapil. Maso jel okamžitě do obchodu vrátit. O problému se záhy dozvěděli inspektoři a vydali zákaz maso prodávat. „Zakázali jsme desítky těchto výrobků,“ řekla Kolejková. Zkažené maso je doslova plné nemocí a sníst ho je hazard se životem. „Po jeho snězení může člověk onemocnět salmonelózou, nebo žloutenkou,“ říká mluvčí královéhradecké hygienické stanice Hana Andresová.

Lidé se teď bojí v Tescu nakupovat. „Mám to tam sice blízko, raději ale budu jezdit ke konkurenci. Měli by se omluvit, nebo napálené lidi odškodnit,“ rozčiluje se Eva Vybíralová z Hradce Králové.

V minulosti měla problémy se zkaženým masem např. Hypernova v pražských Nových Butovicích, nebo Julius Meinl v Českých Budějovicích. Tescu nyní hrozí za prodej zkaženého masa až třímilionová pokuta.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.