Seriál Aha! začíná: Velký domácí lékař - Z babiččiny LÉKÁRNY 1. díl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Seriál Aha! začíná: Velký domácí lékař - Z babiččiny LÉKÁRNY 1. díl

Na bolest hlavy existuje řada receptů, nemusíte jen polykat léky.
Na bolest hlavy existuje řada receptů, nemusíte jen polykat léky. (Profimedia.cz, ara)

Co je v životě nejhorší? Marodit! Snad i proto si při nejrůznějších příležitostech přejeme vzájemně »pevné zdraví«. Nemoci se nám přesto nevyhýbají. U doktora ale musíme vytáhnout 30 Kč za regulační poplatek, dalších 30 či 60 Kč necháme za recept v lékárně, a to nepočítáme vysoké doplatky. Existuje ale i jiná cesta. Je tu unikátní seriál deníku Aha! – Velký domácí lékař.

Moderní člověk často zapomíná na moudrost předků. Před padesáti, sto lety celá řada léků neexistovala. Přesto si lidé uměli pomoct. Místo růžové pilulky na bolest hlavy si uvařili čaj z vrbové kůry. Babské rady dokonce postupem času přijali za své i lékaři. Na druhou stranu se nic nesmí přehánět. Byť jsou rady domácího lékaře ověřeny několika generacemi, s déletrvajícími zdravotními problémy bychom měli jít vždy k lékaři. Výjimečné nejsou podle doktorů případy lidí, kteří si sami týdny i měsíce léčí hemoroidy, které hemoroidy nejsou. „Každý, kdo má nějakou obtíž, kterou považuje za projev hemoroidálních obtíží, by se měl nechat vyšetřit právě proto, aby se vyloučila jiná vážnější příčina. Přehlédnuté nádory nejsou výjimkou,“ uvádí jeden z příkladů prof. MUDr. Jiří Hoch, přednosta Chirurgické kliniky Fakultní nemocnice v Motole.

S řadou bolestí si ale babské rady lehce poradí. Dnes začínáme radami na migrénu, bolest hlavy a sucho v ústech.

Kliknutím zvětšete
Jaké rady můžete čekat?

Velký domácí lékař deníku Aha! je koncipovaný tak, aby obsáhl všechny nejčastější zdravotní obtíže. Každý díl si můžete z novin vystřihnout a doma uschovat. Kdy se budeme věnovat konkrétním neduhům?

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.