ODS kašle na životní prostředí - Na ekologickou akci jeli auty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

ODS kašle na životní prostředí - Na ekologickou akci jeli auty!

Ministryně Bízková si s dopravou hlavu neláme, využila vládní limuzínu.
Ministryně Bízková si s dopravou hlavu neláme, využila vládní limuzínu. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Do voleb už zbývá pouhých třicet dní. Politické strany bijí na poplach a všemožně se snaží ulovit nerozhodnuté voliče. Na ekologickou notu se včera pokusila zahrát i ODS. Nutno dodat, že to ale znělo dosti falešně. Programem ani chováním si »zelené« voliče rozhodně nezískala.

Na pražský Petřín, kde se akce odehrávala, dorazili volební lídr strany Petr Nečas i místopředseda ODS David Vondrážka auty. Ani jeden se nechtěl trmácet ekologickou hromadnou dopravou a raději upřednostnili pohodlí nehospodárných vozů. „Auto používám téměř denně, připadalo by mi pak pokrytecké, abych před volbami dělal, že ho nepoužívám,“ vysvětlil Vodrážka. Příkladem jim bohužel nešla ani nová ministryně životního prostředí Rut Bízková. I ona se nechala přivést vládní limuzínou.

A co ekologického si tedy ODS nachystala pro své voliče? Čistší vzduch na Ostravsku, zákaz prolomení těžebních limitů na Mostecku, či budování obchvatů kolem měst. Podle Nečase je tento program ekologický, ale nikoliv s extrémními názory.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.