Přepadl banku, držel rukojmí: Dostal osm let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přepadl banku, držel rukojmí: Dostal osm let!

Krstev přijal verdikt s lehkým úsměvem.
Krstev přijal verdikt s lehkým úsměvem. (Aha! – Karel Kopáč, ČTK – Michal Kamaryt)

S ironickým úsměvem na rtech a s pohledem upřeným do stropu vyslechl včera Petr Krstev (52), obžalovaný z loupežného přepadení pobočky Komerční banky v Praze 4, rozsudek. Senát ho poslal na osm let do věznice s ostrahou.

Krstevovi hrozil až dvanáctiletý trest. Za polehčující okolnost soud však uznal jeho dosavadní bezúhonnost a omluvu na začátku procesu. „I když tu bagatelizoval tím, že se vzápětí sám pasoval na oběť,“ dodal soudce Tomáš Kubovec. Krstev totiž svůj čin vysvětloval obavou z vyděračů, kteří ho údajně již připravili o 160 milionů korun a chtěli po něm další tři miliony. „Jednal jsem v ohrožení života. Ne svého života, ale človíčků mně blízkých. Ptám se sám sebe, jak by jednali ostatní, kdyby byli ve stejné situaci,“ řekl lupič během závěrečné řeči. „Soud má velmi výrazné pochybnosti, zda k vydírání došlo,“ uvedl však Kubovec.

Státní zástupkyně verdikt přijala, obžalovaný se ale proti němu na místě odvolal, a tak bude o případu rozhodovat vrchní soud. Vynesení rozsudku sledovali také manželka obžalovaného a jeho syn. Než odsouzeného odvedla justiční stráž zpět do vazby, povolil soudce rodině desetiminutový rozhovor. Poté ani jeden z nich nechtěl událost komentovat.

Jak probíhalo přepadení?

Komerční banku v Novodvorské ulici Krstev se zafáčovaným obličejem a brýlemi na očích přepadl 16. prosince 2009. Dvěma pracovnicím banky nejdříve vylíčil smutnou historku o nutné operaci těžce nemocné vnučky. Pak oznámil, že bez tří milionů neodejde. Ženám hrozil plynovou pistolí a tvrdil, že na toaletu umístil výbušninu, kterou může odpálit mobilem. Na chodbě ho později zadržela zásahová jednotka.

Zásahová jednotka odvádí 16. prosince 2009 lupiče z banky.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.