Ředitel školy (†51) z Borohrádku - Zemřel kvůli sopce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ředitel školy (†51) z Borohrádku - Zemřel kvůli sopce!

Karel Přibyl
Karel Přibyl  (TV Nova)

Základní škola v Borohrádku na Královéhradecku truchlí po svém řediteli Karlu Přibylovi (†51). Ten zahynul při srážce s kamionem na cestě do Řecka.

Tam měl dopravit své dvě žákyně na taneční soutěž původně letadlem – kvůli erupci islandské sopky ale byl zrušen let a museli jet autem. Ve dvou třetinách cesty v Srbsku, zrovna poté, co se Přibyl vyměnil u volantu s druhým řidičem auta, ale do automobilu čelně narazil kamion a muže na místě zabil. Jedna žačka utrpěla četné zlomeniny, druhý muž a dívka měli lehká zranění. Vina byla prý na straně řidiče nákladního vozu.

Ministryni spravedlnosti Danielu Kovářovou sopka zdržela v Portugalsku. „Bohužel se mi podařilo při cestě zpět z konference OSN v Brazílii doletět jen do Lisabonu, další navazující lety byly zrušeny,“ popsala Aha! s tím, že domů pojede vlakem a autem. V zahraničí zůstávají další desítky uvízlých českých turistů, zbytek už je doma.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.