Dostala cizí srdce! A porodila dvojčata! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dostala cizí srdce! A porodila dvojčata!

Stephanie je první ženou s transplantovaným srdcem, která porodila dvojčata.
Stephanie je první ženou s transplantovaným srdcem, která porodila dvojčata. (Profimedia.cz)

Melanie a Natalie – dvě roztomilé čtyřměsíční uličnice, které se neobejdou bez máminy náruče. Ani se nechce věřit, že podle lékařů neměl žít nikdo z této šťastné trojice. Američanka Stephanie DeMayo (29) je totiž vůbec první ženou světa, která porodila po transplantaci srdce zdravá dvojčata.

Stephanie trpěla vrozenou nevyléčitelnou chorobou srdce. Život jí zachránila transplantace. Nové srdce dostala v roce 2008. Lékaři ji důrazně varovali, že nesmí otěhotnět. Ale Stephanie přišla do jiného stavu pár měsíců po operaci. Žena, která celý život zoufale toužila po dítěti, náhle musela řešit životní dilema. Nakonec se rozhodla nedbat na radu lékařů a poslechnout hlas přírody. Následující měsíce byly plné kruté nejistoty. Stephanie věděla, že hazarduje nejen s vlastním životem, ale i se zdravím ještě nenarozených dvojčat, ke kterým si vytvořila citovou vazbu.

Příběh má naštěstí dobrý konec. Šestnáct měsíců po transplantaci porodila zdravá dvojčata. S manželem Richardem (35) nežehnají Bohu, ale dárci srdce pro Stephanie, teprve čtrnáctiletému chlapci Seanovi, který zemřel při automobilové nehodě. „Jen díky Seanovi tu jsou tři lidé, kteří by tu jinak nebyli,“ říká šťastná máma.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.