Statečná fenka Agi svou paničku hledala čtyři týdny, ale: Smrt byla rychlejší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Statečná fenka Agi svou paničku hledala čtyři týdny, ale: Smrt byla rychlejší!

Za nalezení Agátky byla vypsaná odměna 15 000 Kč.
Za nalezení Agátky byla vypsaná odměna 15 000 Kč. (Aha! – Dan Černovský, ara)

Obrovský smutek prožívá Jana Steinbachová z Prahy. V únoru se jí ztratil její milovaný jorkšír Agátka. Dlouhé čtyři týdny se pak fenka snažila svou paničku najít, naběhala desítky kilometrů a prokličkovala několik pražských čtvrtí. Její cesta ale nakonec skončila neštěstím jen kousek od domova.

Jana Steinbachová celý měsíc svého mazlíčka hledala doslova do úmoru. Nálezci nabídla 15 tisíc korun odměny, vylepila tisícovku plakátů, obrátila se dokonce i na kartářku. Všechno ale bylo marné. „Ta hrůza začala na konci února, když jsem jela navštívit kamaráda. Agáta v nestřeženém okamžiku vyběhla z bytu a poté i z domu. Vběhla do parku a tam ji vyplašil velký pes. Měla jsem ji přitom na dosah...,“ popisuje Jana. Celou noc pak strávila hledáním fenky. Stejně trávila i další dny. „Agátu lidé viděli ve čtyřech čtvrtích. Někteří mi hodně pomohli a někteří se zachovali hrozně. Jedna paní, která sama měla jorkšíra, Agátu odehnala, protože byla špinavá. Jiný pán mi zase nabízel cizího psa a chtěl za něj patnáct tisíc. Nakonec se ukázalo, že patří jiné paní a ta mu za něj nakonec musela dát osm tisíc. Jinak by si ho nechal,“ vypráví Jana.

Mezitím se dvoukilová fenka s napětím všech sil snažila dostat zpět ke své paničce. Přežila únorové mrazy, měla hlad. Její dlouhá cesta skončila jen kilometr od domova. „Nakonec jsme ji našli na kolejích, po kterých běžela. Srazil ji vlak. Místo aby utekla, jen se přikrčila. Možná už nechtěla snášet ty útrapy... Stýská se mi po ní. Byla jako moje miminko,“ dodává Jana.

Fenka Agáta se od své paničky nehnula na krok.

Jana Steinbachová na mapě ukazuje, kde všude fenka běhala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.