Panika v Rusku - Zaútočí dalších 21 Černých vdov - První bomby už začaly explodovat... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Panika v Rusku - Zaútočí dalších 21 Černých vdov - První bomby už začaly explodovat...

Policie a ruská tajná služba vyhlásily stav nejvyšší pohotovosti. Černé vdovy, které v pondělí v moskevském metru odpálily na svých tělech nálož munice a zabily 39 lidí, patřily do organizovaného gangu. Policisté se okamžitě pustili do pátrání. Hraje se o čas. Podle posledních zpráv je dalších 21 Černých vdov a řada mužských sebevražedných atentátníků kdykoliv připravena k akci. A první bomby už včera také explodovaly.

..

Policie je na stopě gangu teroristek, které byly zacvičovány islamistickými ozbrojenci na muslimské škole v Turecku. Dříve gang tvořilo třicet žen, devět už zemřelo při sebevražedných útocích. Mezi nimi také dvě ženy ve věku 18 až 25 let, které zaútočily na moskevské metro. Podle policie byla jedna z žen mentálně retardovaná. Ruský list Kommersant upozorňuje, že podle předběžných údajů měly úřady včas informace o možném teroristickém útoku v dopravě. Život 39 obětem, z nichž se dosud podařilo 33 identifikovat, už nikdo nevrátí. „Byly nejlepší kamarádky už od základní školy,“ pláče máma, jejíž sedmnáctiletá dcera Valja zahynula vedle stejně staré kamarádky Dáši. Tělo leží v márnici, matka ho může vyzvednout ve čtvrtek. Už teď ví, že dceru pochová co nejdále od Moskvy.

Ruskem jen dva dny po pondělním masakru otřásly další výbuchy. V centru dagestánského Kizljaru nejdříve explodovala nálož v autě pronásledovaném policií. Když se na místě výbuchu shromáždil dav, odpálil další nálož sebevražedný atentátník v policejní uniformě. Zahynulo 12 osob.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.