Jitka Neradová: Hledá matku, která má být dávno mrtvá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jitka Neradová: Hledá matku, která má být dávno mrtvá!

Fotografie
Fotografie (internal)

V tajemný příběh s detektivní zápletkou se proměnil život Jitky Neradové (38) z Prahy. Od čtyř let se domnívala, že její maminka zemřela po otravě léky. Teď ale zjišťuje, že její smrt je obestřena nejasnostmi, a dokonce nevylučuje, že matka stále žije a vlastní táta jí něco hrozného tají. Už roky se snaží záhadu rozplést.

Poprvé zapochybovala, když se ve 20 letech dozvěděla, že máminu smrt měli zavinit v sanitce lékaři. Chtěla najít viníka, aby mohl být potrestán. „Příbuzní mě ale začali varovat, abych v tom dál nešťourala,“ říká Neradová. Nenechala se však odradit. „Když nevím, jak žila a zemřela moje máma, pokládám si otázku, kdo jsem vlastně já,“ dodává.

Zápletku nezjednodušily ani úřady. Při pátrání Jitka objevila, že na magistrátu jsou na jméno její matky Jitky Neradové, rozené Marouskové, dvě rodná čísla, která se liší jen koncovými čísly. Na evidenci obyvatel jí zase přisoudili jinou matku. „Poslali mi údaje o druhé ženě mého otce, která mě nikdy ani neadoptovala,“ nevychází z údivu Jitka Neradová.

Když získala informace o tom, že máma tenkrát možná nezemřela, rozhodla se hledat důkaz v hrobě. „Vždycky jsem se divila, proč nebylo vysekáno matčino jméno na hrobě. Tak jsem vyndala urnu. Její číslo s označením na vnějším obalu nesouhlasí. Je tedy možné, že v mém hrobě leží popel cizího člověka,“ míní Neradová.

Rodina mlčí, fakta a úřady selhaly. Paní Neradová nyní doufá, že najde lidi, kteří její matku znali. „Hledám především máminu kamarádku z fotky z jejího mládí nebo paní z trafiky, která v 70. letech sousedila přímo s naším pražským bytem v ulici Nad Kajetánkou,“ říká Neradová.

Proč táta tolik lpí na rodinném tajemství, paní Neradová nechápe. „Odpustila bych mu, jestli tenkrát udělal něco zlého,“ dodává.

Jitka Neradová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.