Malá Molly (1) - Nemoc jí vzala prsty - Dostala kouzelné botičky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Malá Molly (1) - Nemoc jí vzala prsty - Dostala kouzelné botičky

Díky »kouzelným botičkám« dnes děvčátko opět chodí.
Díky »kouzelným botičkám« dnes děvčátko opět chodí. (Isifa.com)

Molly Fisherovou (1) potkal krutý osud. V červnu onemocněla meningitidou a lékaři jí museli amputovat prsty na obou dolních končetinách, aby zabránili šíření infekce a otravě krve. I tak dávali holčičce jen 48 hodin života, ale malá bojovnice nemoc překonala. Tento týden dostala Molly od nemocnice speciální pár bot a poprvé po devíti měsících se mohla postavit na nohy.

V červnu 2009 na tom ale byla Molly hodně špatně. Na těle se jí objevily desítky krvavých puchýřů a musela být převezena do nemocnice. Lékařům trvalo celou hodinu, než děvčátko stabilizovali natolik, aby je mohli operovat. Původně chtěli řezat nad kolenem, ale nakonec amputovali »jen« prstíčky. Dlouhé hodiny se báli, že budou muset Molly připravit o další části nohou, ale nemoc se překvapivě zastavila. To dívce zachránilo život. „Bylo strašné vidět, jak ležela na lůžku se všemi těmi hadičkami kolem. Moc jsme se báli, že ji ztratíme,“ říká babička Winifred.

Molly přežila, ale chodit nemohla. Pak ale konečně dostala botičky, o kterých všichni říkají, že jsou kouzelné. Vnitřní výplní totiž nahrazují funkci chybějících částí nohou. Předtím se Molly marně snažila postavit, neustále padala. „Teď běhá všude kolem a není k zastavení,“ říká Winifred. Za pár dní oslaví dívka druhé narozeniny a stejně jako před rokem, kdy byla ještě zdravá, se bude moci proběhnout po parku.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.