ODS: Kdo dá výpověď, dostane menší podporu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

ODS: Kdo dá výpověď, dostane menší podporu!

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (Aha! – Karel Kopáč)

Nejsilnější pravicová strana ODS, kterou vede Mirek Topolánek, včera představila plán řešení situace na pracovním trhu. Nejvíce překvapilo rozhodnutí okleštit podporu v nezaměstnanosti pro ty, kteří dají výpověď z vlastní vůle. „Chceme dělat rozdíl mezi těmi, kdo pracovat nechtějí, a kdo pracovat nemohou,“ prohlásil Topolánek. Strana ale nesdělila, o kolik procent podpory by tato skupina nezaměstnaných přišla.

Dalšími položkami programu je například zavedení pružnější pracovní doby, ulehčení firmám zaměstnávat lidi na částečný úvazek anebo zvýšení maximálního rozsahu zaměstnání na základě dohody o provedení práce – ten je nyní 150 hodin, podle ODS by se měl ale zdvojnásobit. „Nenabízíme lidem almužny a dárečky, ale pracovní místa,“ hřímal u řečnického pultu Topolánek. Podle něho mají totiž právě tato opatření v příštích dvou letech vytvořit skoro 450 tisíc pracovních míst.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.