Pozor! Podvod už i esemeskou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pozor! Podvod už i esemeskou!

Fotografie
Fotografie (internal)

Vynalézavost zlodějů vážně nezná mezí. Naučili se podvádět už i přes esemesky! Zneužili k tomu službu O2 Dobij společnosti Telefónica O2. Na váš mobilní telefon přijde textová zpráva s prosbou o dobití kreditu, ale pokud nebudete dostatečně obezřetní a nevšimnete si, že není od vaší ratolesti a číslo je vám vlastně zcela neznámé, zaplatíte telefonování někomu úplně cizímu.

Služba Dobij O2 umožňuje zákazníkům požádat své blízké o dobití ve chvíli, kdy mají nízký kredit. Funguje to tak, že zákazník odešle jako hovor kód *145*XXXX#, kde X je telefonní číslo adresáta v jakékoliv české mobilní síti. Jenomže! „Znění zpráv, které v těchto podvodných případech přišly, neodpovídá přesnému znění generované zprávy z našeho systému. Celou záležitost dále podrobně prověřujeme,“ řekla Aha! tisková mluvčí společnosti Telefónica O2 Miroslava Dvořáková.

Text správné SMS

„Odesílatel této zprávy již nemá kredit a dovoluje si vás požádat o jeho dobití. O2.“

Text falešné SMS

„Odesílatel této zprávy vás žádá o dobití kreditu na jeho SIM kartě.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.