Kalousek versus Rath - Rvačku zakázal Schwarzenberg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Kalousek versus Rath - Rvačku zakázal Schwarzenberg!

Fotografie
Fotografie (internal)

Atmosféra ve Sněmovně poslední dobou nebývale houstne, schůzování se často mění v akční drama s prvky bojového umění. Zatím došlo jen na útoky verbální, ale k těm fyzickým chybí už jen krůček. Naposledy se schylovalo k ruční výměně názorů mezi Miroslavem Kalouskem (TOP 09) a zlým mužem ČSSD Davidem Rathem. K pěstnímu souboji nakonec nedošlo jen kvůli zákazu předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga.

Hádku rozpoutal Rath, když svým typickým nevybíravým způsobem urážel Kalouska a vyčítal mu, že se stýká s různými individui. A dodal, že předci Karla Schwarzenberga dělali z těch nejhorších a nejodpudivějších pytláků hajné: „Proto vás angažoval jako výkonného místopředsedu TOP 09,“ provokoval Rath.

K očekávané bitce nakonec nedošlo. „Jsou příspěvky, na které se dá reagovat jen nonverbálně (tedy jinak než slovně, pozn. red.), a to mi Schwarzenberg zakázal,“ reagoval zklamaně Kalousek.

Rohovnické souboje na parlamentní půdě nejsou přitom ve světě ničím výjimečným. Před třemi dny se servali třeba poslanci na Ukrajině. Jednání si podobným způsobem zpestřují i v Jižní Koreji. Do voleb se tak dost možná dočkáme i my.

Olej do ohně ještě přilévají pravicoví poslanci, kteří hodinovými proslovy znemožňují hlasování o levicových návrzích. Zdržovací taktikou své kolegy dovádějí doslova k šílenství.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.