Policista visel z auta! Vytáhl zbraň a zastřelil řidiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Policista visel z auta! Vytáhl zbraň a zastřelil řidiče!

Dva zlodějíčci aut z Olomouce nejspíš nečekali, že narazí na policistu, který bude cizí majetek bránit vlastním životem. Při honičce jim muž zákona skočil do auta a když se ho snažili vyhodit otevřenými dveřmi, začal střílet. Jeden zloděj zemřel, druhý skončil v nemocnici.

..

Poberta dostal včera ve tři hodiny ráno v Olomouci zálusk na vůz Škoda Octavia. Při krádeži ho však viděli svědci a zavolali policii. Hlídka zhruba třicetiletého muže pronásledovala, muž si nejspíš zavolal mobilem na pomoc komplice. Po divoké honičce Olomoucí muž zastavil auto pod dálničním nadjezdem a přesedl do třídvéřového vozu Audi. Jeden z policistů stačil do rozjíždějícího se auta skočit, spodní polovinou těla však visel z vozu ven. Řidič prudce šlápl na plyn a snažil se muže zákona setřást. Když se mu to nedařilo, několikráte ho on i druhý zloděj udeřili do hlavy. „Policista opakovaně vyzval posádku ve vozidle k zastavení, řidič výzvy neuposlechl, naopak zrychloval,“ uvedla mluvčí Marta Vlachová.

Policista vytáhl služební zbraň a střílel. Řidič zraněním podlehl. Spolujezdec skončil s průstřelem v levém stehně a poraněním palce pravé ruky. Ošetření potřeboval i policista. Policie už totožnost obou zlodějů zná, zatím ji však tají. Případ nyní vyšetřuje policejní inspekce. Neohrožený policista bude vypovídat až příští týden. Poslední dny byly pro Česko velmi dramatické. Kromě střílečky v Olomouci, která se u nás odehrává jen výjimečně, došlo k zatím prvnímu přepadení banky s rukojmími v historii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.