Krutý trest v Somálsku: Ukamenovali muže za nevěru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Krutý trest v Somálsku: Ukamenovali muže za nevěru!

Radikálové nemají slitování. Prosícího nebožáka zahrabávají do země. V pozadí přihlížející vesničané.
Radikálové nemají slitování. Prosícího nebožáka zahrabávají do země. V pozadí přihlížející vesničané.  (ČTK/AP)

Kdyby se stejný trest zavedl v Česku, případů nevěry by ubylo na minimum! V Somálsku totiž kamenují muže, kteří se dopustí cizoložství s jinou vdanou ženou.

Přesně tento brutální trest v neděli potkal i Mohameda Ibrahima (†48) v somálské oblasti Afgoye asi 20 kilometrů od hlavního města Mogadiša. Odsoudil ho k němu tamní islámský soud.

Oblast Afgoye ovládají radikální islamisté ze skupiny Hizbul Islam, kteří s Ibrahimem neměli slitování. Smrt to byla opravdu krutá. Nešťastníka nejprve až po hruď zahrabali do země, a pak asi desítka mužů házela jeden velký kámen za druhým na odsouzencovu hlavu. Na popravu se navíc museli dívat i místní vesničané. „Bylo to strašné, musel jsem odvracet oči,“ řekl jeden z přihlížejících. Radikální soud ten den udělil i další tresty – svobodnému muži uštědřili sto ran bičem za to, že měl sex se svobodnou ženou.

Desítka mužů Ibrahima zahází kameny.

Nehybné tělo zůstává ležet stranou zájmu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.