Zdeněk Pohlreich: Servíroval Johnovi své nudle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zdeněk Pohlreich: Servíroval Johnovi své nudle!

Zdeněk Pohlreich naložil své »nudle« na talíř Radka Johna.
Zdeněk Pohlreich naložil své »nudle« na talíř Radka Johna.

Jednoho z nejznámějších českých kuchařů Zdeňka Pohlreicha (51) trumfli v tradičním Maurerově výběru nejlepších restaurací jiní dva mistři kulinářského umění, a tak se se svými nudlemi snažil zabodovat alespoň u Radka Johna (54).

Tak jako každý rok, i letos vyšel knižně soubor nejlepších pražských restaurací Maurerův výběr grand restaurant. Ačkoliv se očekávalo, že vyhraje soutěž o nejlepší restauraci Divinis známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha, pravda byla jiná. Drzý a obhroublý hrdina pořadu Ano, šéfe! totiž skončil až na třetím místě.

Když už Pohlreich úplně nenadchl tým labužníka Maurera, snažil se o první příčku alespoň u Radka Johna v rámci degustace jídel z deseti nejlepších restaurací, jenž následovala po vyhlášení výsledků. Politik a publicista si takovou příležitost, potěšit své chuťové buňky, nemohl nechat ujít a to ani teď, když se spekuluje o tom, že jeho manželství se Zlatou Adamovskou prochází další krizí.

Jak je ale vidět, Pohlreichovy tagliatelle vykouzlily úsměv a výraz uspokojení na tváři Johna, i jeho dcery a tak si mistr kulinářských specialit mohl připsat na své konto alespoň jedno vítězství.

TŘI NEJLEPŠÍ RESTAURACE PODLE MAUREROVA VÝBĚRU:

1. La Degustation Bohême Bourgeoise (šéfkuchař Oldřich Sahajdák)

2. La Finestra (šéfkuchař Ricardo Lucque)

3. Divinis (šéfkuchař Zdeněk Pohlreich)

V TOP 10 se dále umístily restaurace:

U Kastelána, V Zátiší, Bellevue, Le terroir, SaSaZu, Alcron (Radisson Blu hotel), Diana hotel u Kuchařů.

Foto ara

(iec)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.